Den rigtige ketcher

Mange danskere dyrker badminton og tennis. Fælles for disse to sportsgrene er, at man har brug for en ketcher, som passer til spillestil og behov. Og så er skoene også vigtige for at kunne bevæge sig bedst muligt på banen og undgå skader.

Tennis

Spiller du tennis, eller har du et ønske om at komme i gang med den ædle sport, er der en række faktorer, som skal med i overvejelserne, når du skal finde din nye ketcher.

Bredden på rammen er afgørende for, hvor meget tilgivelse du ønsker at have. Jo mindre bredde, jo sværere er det at ramme hovedets “såkaldte” sweet spot. Men er du en dygtig spiller, kan du samtidig opnå større fart på bolden med en smallere ramme. Det samme gør sig gældende, når det kommer til ketcherhovedets størrelse. Jo større hoved, jo mere tilgivelse. Strengenes mønster – og hvor tæt de sidder på hinanden – har ligesom vægten på ketcheren og grebets tykkelse også indflydelse på slagene.

Der findes et hav af forskellige tennisketchere. Nogle har fokus på fart, nogle på kontrol, mens andre modeller kombinerer både kontrol og fart i en gylden middelvej.

Badminton

Når du skal finde en badmintonketcher, er der også nogle forskellige ting, som du med fordel kan være opmærksom på. En af de væsentligste egenskaber er, hvor stift skaftet er. Jo stivere skaft, jo mere kontrol, men samtidig gør stivheden det også sværere at få tilstrækkelig fart i ketcheren. Derfor anbefales det, at motionister ikke køber en ketcher med alt for stift skaft.

Vægten på badmintonketchere er en faktor i forhold til, hvor megen kontrol, du ønsker at have i spillet. Spiller du badminton på motionsbasis, kan det være en fordel at vælge en lidt tungere ketcher, idet den føles mere stabil. Spillere på højere niveau foretrækker ofte en lettere model, da det er en fordel, når der er tale om hurtigere spil.

Udover vægten kommer badmintonspillere også med forskellig balance. Der findes groft sagt tre kategorier. Dem med vægten centreret i ketcherhovedet (head heavy), som giver mere fart i bolden. Dem med vægten i den nederste del af ketcheren (head light), som passer bedre til hurtigt spil og dem med ligelig vægtfordeling (even balance).

I disse sportsgrene er der mange hurtige og pludselige bevægelser og der kan således opstå vrid med efterfølgende skader på knæ og ankler, For både tennis, badminton og squash er det derfor vigtigt at finde de rigtige sko, som sikrer optimal komfort og støtte til fødder og bentøj.