Golf – en udstyrssport

Golf er en sportsgren, som spilles af flere hundretusinde danskere – og millioner af mennesker på verdensplan.

Af samme grund er markedet for golfudstyr en millardforretning, hvor de mange store brands hvert eneste år bruger ekstremt mange penge på at udvikle de nye landvindinger, som skal gøre livet nemmere for golfspillerne.

Som nybegynder er der dog ingen grund til at købe sig fattig i udstyr med det samme. I startfasen handler det oftest om at tillære sig de basale færdigheder – som fx at få bolde op at flyve og lære at svinge rigtigt, så her kan man sagtens nøjes med et halvt sæt, som mange steder kan fås til meget billige penge. Bolde behøver heller ikke være i premium-modellen, og da mange klubber også tilbyder gratis prøvemedlemskaber, behøver det ikke være specielt dyrt at starte på golfsporten.

Men når man kommer i gang og bliver bidt af golf, kan det hurtigt udvikle sig til en udstyrssport. Udover køllerne investerer mange også købe vogne, som både kommer i basale træk og skub-modeller, men også med el-motor og endda selvkørende vogne. Er man villig til at gå hele vejen kan man også investere i en buggy, som koster det samme som en brugt bil.

Derudover er der også et kæmpe marked for gadgets som afstandsmålere, kikkerter, GPS-udstyr og golfure, som alle måler afstande til greenen og de farer, som ligger og venter på fairways.

Vent og spar-

Golf kan være farligt siges det, men det mest farlige er at udvikle sig til en udstyrsspiller, som ikke kan leve uden det nyeste grej.

Det nyeste golfudstyr og de nyeste gadgets er typisk de klart dyreste elementer på hylderne, og derfor kan der være mange penge at spare, hvis man vælger udstyr, som har en eller måske to sæsoner på bagen. Med den store tilgang af nyt udstyr hvert eneste år falder priserne hurtigt, så der er god mening i at vente en sæson eller to, hvis man vil have konkurrence-dygtigt udstyr til den halve pris. Af samme grund findes der også et kæmpe marked for brugt golfudstyr, hvor man sagtens kan gøre en god handel på udstyr og gadgets.

Når det kommer til selve køllerne, er det dog altid en god idé at teste udstyret på egen krop, da der er stor forskel på golfkøller, og golfsving er som bekendt meget individuelle. Af samme grund tilbyder mange trænere i golfklubber også fitting af udstyr, så du kan finde noget, som passer perfekt til din måde at svinge på – både når det kommer til længde og svinghastigheder.