Støvler til forskellige positioner

Fodboldstøvler er ikke bare fodboldstøvler. Udviklingen af fodboldspillerens vigtigste værktøj er i rivende udvikling og har været det længe.

Selv om de støvler, som de professionelle spillere i Superligaen løber rundt i, umiddelbart kan se ens ud, findes der i dag modeller, som er skræddersyet til de enkelte positioner på banen. Den model, der passer bedst til en angriber, er ikke nødvendigvis den støvle, som en forsvarer vil få størst glæde af.

En central forsvarsspiller, som ofte havner i nærkampe, har således behov for at kunne beskytte fodtøjet mod spark og at blive trådt på. Derfor har en forsvarer ofte behov for en støvle, som er lidt kraftigere og som har evnen til at stå imod de spark og slag, som havner på foden i løbet af en kamp.

Offensive backs og især midtbanespillere har til gengæld mere behov for at kunne bevæge sig hurtigt. Midtbanespilleren skal kunne dreje rundt på en tallerken samtidig med, at han skal have optimal føling for at kunne levere de præcise pasninger til holdkammeraterne. Derfor kan disse typer spillere med fordel finde en letvægtsstøvle, som giver størst mulig bevægelsesfrihed.

Spil på de største ligaer

Når du ikke selv tryller med fodboldstøvlerne og vil hente inspiration fra de allerbedste, kan du forsøge at tjene en skilling på din viden om Superligaen og de andre store ligaer i verden. Det kan du med fordel gøre med Online betting hos Unibet, hvor du finder tusindvis af odds og specialspil på de bedste ligaer.

Der er dog selvfølgelig forskel på, om man er defensiv eller offensiv midtbanespiller. Defensivt orienterede midtbanefolk skal kigge lidt mere i retning af støvler til forsvarsspillere, mens mere fremadrettede typer med fordel kan gå på jagt efter letvægtere.

Angribere kommer også i forskellige udformninger. Er du en typisk boksspiller skal du nok kigge på at finde en lidt en støvle, som fremmer sparket, mens du som kantspiller med fokus på driblinger og fart skal søge henimod støvler, som ikke vejer så meget.

Det er dog naturligvis svært at skære alle over en kam – uanset hvor på banen man spiller, for vægt, kropsbygning, hurtighed og personlige præferencer spiller også en rolle, når du skal vælge den rigtige fodboldstøvle.

Markedet for fodbold er gigantisk, og der findes i dag af samme grund en lang række producenter og brands, som poster mange penge i udviklingen af fodboldstøvler. Nogle af de absolut største er Adidas, Puma, Nike, som tilbyder hundredevis af forskellige varianter, så du kan finde en støvle som er skræddersyet til dine fødder og dit spil.