Udstyr til håndbold og indefodbold

Der findes ikke mange danske byer uden en idrætshal, hvor der især i de kolde måneder er heftig aktivitet. En af de største vintersportsgrene i Danmark er naturligvis håndbold, som endda også er opfundet her i landet.

Håndbold kræver ikke alverden i udstyr, og skoene er det absolut vigtigste for at skabe den bedste forudsætning for at dyrke denne sport.

Håndbold er en fysisk sport med nærkontakt og mange hurtige bevægelser, og derfor er skoene af allerstørste vigtighed i bestræbelserne på at undgå skader. Mange håndboldspillere rammes af knæskader, så det er vigtigt at finde et par håndboldsko, som modvirker risikoen for vrid, sikrer stabilitet omkring anklen og er i stand til at absorbere de mange stød, som opstår i træning og kamp.

Akkurat ligesom i fodbold er valg af håndboldsko en individuel affære, som afhænger af spillestil, spillerens vægt og behovet for understøttelse og stabilitet til ankler. Men samtidig er det også vigtigt, at håndboldskoen er let og ikke føles tyngende.

Optimal beskyttelse

En del håndboldspillere spiller også med høje støvlelignende sko, der giver ekstra støtte til anklerne, som hører til de mest udsatte områder på kroppen for håndboldspillere. Og selv om disse sko måske kan se lidt klodsede og tunge ud, er der sket så meget i udviklingen af materialer, at langt de fleste håndboldsko uanset udseende er meget lette.

Der findes en del store brands på markedet for håndboldsko, og nogle af de mest populære er Hummel, Puma, Mizuno, Salming og Adidas, som mange måske husker for deres evigtgrønne blå-hvide klassiker Handball Spezial.

Priserne på håndboldsko varierer meget, og du kan finde sko fra 200 kroner op til et par tusinde kroner. Mange børn spiller også håndbold, og for at sikre de små poders knæ og ankler mod unødigt slid kan det være godt givet ud at investere lidt ekstra i et par kvalitetssko, så de unge mennesker også kan fortsætte med at spille håndbold mange år endnu.

Er man stregspiller eller fløjspiller, kan det være en rigtig god idé at investere i et par solide knæbeskyttere, da man på disse positioner ofte kaster sig ind over stregen og lander hårdt på halgulvet. For spillere med skrøbelige knæ kan der også være rigtig god mening i at finde den optimale støtte til knæene, så man på denne måde minimere risikoen for alvorlige skader og lange pauser.

Armene og hænderne er også helt afgørende kropsdele i håndboldsporten, og derfor er det også vigtigt at beskytte albuer, håndled og fingre. Også her findes der en række muligheder for at beskytte sig med finger-, albue- og håndledsbeskyttere.

Mange håndboldspillere spiller også med svedebånd, da brugen af harpiks ikke ligefrem gør det oplagt at bruge hænderne til at tørre sved af panden.